top of page

Per a l'edició del llibre, hem trobat una excel·lent companyia amb uns proveïdors que no dubten a estar al nostre costat quan ho hem necessitat, moltíssimes gràcies

CARNS FITE, CARTRAD, VIA LACTEA

i l'entitat SANT ANTONI ABAT

 

Gràcies a tothom que ens heu felicitat per la iniciativa, a les persones que ens heu dit que ja tenen el llibre i a tota la nostra clientela/amiga, que sempre camina al nostre costat.

Premi de narrativa breu o recull de relats Consulta les bases aquí www.mercatmunicipalderu
Cartell presentacio lhort dels bous.jpg
IMG-20220312-WA0005.jpg

Lectura del veredicte del Jurat de la 1a edició del Premi Lletres de Mercat.

El dia 25 de gener, a les 13 hores, al Mercat Municipal es va fer lectura del veredicte del Jurat

de la 1a edició del Premi Lletres de Mercat.

L'obra guanyadora:

L'Hort dels bous,

l'autor: Josep Milà i Albà

Jurat de la 1a edició

del Premi Lletres de Mercat.

Bases premi Lletres de Mercat.png

L'Associació d'Adjudicataris del Mercat Municipal de Rubí, convoquem la 1a edició del premi literari “Lletres de Mercat”.

 

Creiem fermament que el Mercat és un espai de interrelació social, important en la vida de la ciutat i que la nostra dinamització ha de ser molt més que comercial, evidentment la nostra prioritat és el nostre negoci, però també ens agrada complementar amb cultura i societat.

Vam impulsar un espai de intercanvi de llibres i va tenir molt d'èxit, l'hem hagut d'enretirar pel tema de la pandèmia,  però voldríem reprendre-ho, millorat, quan la situació ens ho permeti.

 

Vam organitzar un Matí d'Art en el que el Mercat es va omplir de pintors, il·lustradors, dibuixants, grans, petits... i va ser una experiència enriquidora, és per això que ens hem decidit a promoure un Premi Literari, que tindrà una periodicitat biennal, és un premi de novel·la curta o recull de relats. 

 

En aquesta proposta col·laboren 3 llibreries de la ciutat: Lector, al Tren!, Llibreria l'Ombra i el Racó del Llibre i  la Biblioteca Mestre Martí Tauler, els seus/seves llibreters/es Montse Marcet, Marina Porras i Enric Pallarès;  el director de la Biblioteca, Adrià Martín i un/a representant de l’editorial, seran el jurat del premi; són professionals del sector, amb credibilitat contrastada. 

 

Aquest és un projecte que teníem preparat per al Sant Jordi del 2020, però la situació ens va fer endarrerir-lo 1 any, i aquesta Diada 2021 presentem el premi i publiquem les bases, que ja podeu consultar. 

Els treballs es poden presentar fins a l'octubre i el Jurat donarà el veredicte al Nadal o principis d'any i la publicació del llibre serà per Sant Jordi del 2022.

L’obra guanyadora la publicarà Viena Edicions, una editorial de molt prestigi en el món literari del país.

És una proposta oberta a escriptors en català.

El premi serà un premi en metàl·lic i l'edició del llibre.

 

Aquesta proposta, creiem que ens fa innovadors en projectes, igual que ho vam ser amb el carnet ecosostenible, per exemple, i que dona sentit als valors afegits que tenen els Mercats en la nostra societat.

Jurat Lletres de Mercat 2021.jpg
A la foto, d'esquerra a dreta:
Enric Pallarès, jurat 
Beli Romero, presidenta de l'Associació
Marina Porras, jurat
Montse Marcet, jurat
Adrià Martín, jurat
bottom of page